Attikas historie

Forfatterforlaget Attika blev grundlagt i 1971 og har udgivet næsten 800 bøger af i alt 340 forfattere. I de seneste 20 år er der udgivet et sted mellem 20 og 30 titler årligt.

Attika blev grundlagt af idealistiske og kvalitetsbevidste forfattere, som fx Henrik Noer, Ulrik Gräs, Fin Krageskov, Leif Ahm, Rolf Bagger og Knud Sørensen. På et tidspunkt deltog Peter Seeberg også i arbejdet med Attika.

Forfatterne udkom på anerkendte større og mindre forlag, men var godt trætte af de danske forlags fokus på bestsellere, de manglende frihedsgrader, dårlige rettigheder og dårlig betaling af forfatternes arbejde. Det måtte kunne gøres bedre og anderledes!

Det blev til forfatterforlaget Attika.

Her er blot nogle af de spændende forfattere, der igennem årene har udgivet bøger på Attika:

Knud Sørensen, som endda var forlagets leder fra 1973 til 1979.

Finn Krageskov

Christian Skov

Finn Slumstrup

Vagn Steen

Hans Reusch

Viggo Madsen

Runa J. Kähler

Rolf Bagger

Hans Chr. Fogtmann Lauridsen

Asger Stig Møller

Vi er ret stolte af at kunne fortælle dig, at du kan finde en del Attika-forfattere i litteraturhistoriebøgerne og at flere har fået tildelt litterære hæderslegater og stipendier.

Attika har udgivet to antologier. ”Sådan var det”, 1981, i forbindelse med 10 års jubilæet og i forbindelse med 30 års jubilæet i 2001 udkom ”Sådan er det”.

Forlaget hedder egentlig Foreningen Forfatterforlaget Attika. Det er fordi, at forlaget er organiseret som en andelsforening bestående af forfattere, som udgiver deres bøger her. En selvstændig redaktion bestemmer hvilke manuskripter, der er egnet til udgivelse. De antagne manuskripter skal forfatterne så selv finansiere, og forfatterne følger produktionen, fastsætter prisen, modtager 4 gange om året indtægterne fra salget, fratrukket de dokumenterede driftsudgifter.

Forlaget drives trods dette, som alle andre forlag, men med klar fokus på kvalitet.

Der er en forlægger, som tager sig af den daglige ledelse indbefattende regnskab, fakturering, lager, hjemmeside-opfølgning og håndtering af manuskripter, redaktion og den løbende kontakt til ca. 90 aktive forfattere. Forlæggeren arbejder tæt sammen med forlagets bestyrelse, hvis medlemmer vælges af forfatterne på den årlige generalforsamling.

Læs mere om struktur og organisation ved at klikke på nedenstående:

  • Vedtægterne
  • Beretninger (bestyrelsens beretning fra de seneste frem år)
  • Årsregnskaberne (de reviderede regnskaber fra de seneste fem år)