Før eller senere

Per Fjord: Før eller senere

FØR ELLER SENERE er en digtbog der begynder i det berømte eller berygtede år 1968. Forfatteren var på det tidspunkt 16 år gammel, og verden lå frisk og åben for hans fod, og han ville være kunstner. En underlig ide når nu alle omkring ham var arbejdsmænd, fiskere og håndværkere og i øvrigt nogenlunde normale i hovedet. Men sådan var det og sådan blev det. Digte, sange, billeder og musik, grafik, noveller, fortællinger mv. Et sammensurium af rastløs aktivitet. En underliggende urolig strøm af udtryk gennem alle årene, og vel også en kamp for at finde plads til det hele og sig selv efterhånden som hverdagens praktiske verden bankede på døren med sine forventninger om mere almindeligt nærvær og ansvarlighed.

Bogen præsenterer et lille udvalg af digte fra den tid, der med stormskridt er forsvundet. Bogen indeholder også en afdeling med helt nye sangtekster. En folkelig genre der har fulgt forfatteren gennem mere end 50 år. Bogen er illustreret med udvalgt grafik fra fem årtier.

PER FJORD. f. 1952. Forfatter, billedkunstner, sanger og sangskriver. Har udgivet digtsamlinger, novellesamlin-ger og en enkelt roman og den selvbiografiske kunstbog ”Ind i billedet”, samt bøger og materiale til undervisningsbrug. Har udgivet ca. 10 musikalbums med egne sange. Har optrådt på festivaler, spillesteder, værtshuse og i foreninger med oplæsning og musik. Har udstillet malerier og grafik i gallerier, kunstforeninger, institutioner, virksomheder og på censurerede udstillinger. Har illustreret bøger med grafiske arbejder.

Se: www.perfjordogkunsten.simplesite.com