Historien om den sibiriske nattergal og andre pædagogiske essays 1992-2010

historien_om_den_sibiriske_nattergal

Historien om den sibiriske nattergal og andre pædagogiske essays er præget af, at forfatteren opfatter pædagogik som en handlingsvidenskab placeret videnskabshistorisk et sted mellem de humanistiske videnskaber og samfundsvidenskaberne. Det medfører, at pædagogik og pædagogisk arbejde har en samfundsmæssig synsvinkel, fordi menneskets læring og dannelse foregår i forhold til et fremtidigt samfund, herunder hvilke krav det pågældende samfund stiller til mennesket.

Bogen henvender sig til alle med interesse for pædagogik, studerende på pædagoguddannelsen og pædagogiske diplomuddannelser, men også til medarbejdere og ledere i de pædagogiske institutioner.

 

Bogen udkommer den 14. december 2016.

Søren K. Lauridsen er rektor emeritus, tidligere rektor for Jydsk Pædagog-Seminarium i Aarhus og tidligere direktør i VIA University College. Han er cand.pæd. i pædagogik og har skrevet fagbøger om kritisk pædagogik (2011), pædagogik som viden og handling (2014) samt en bog om daginstitutionernes historie (2014). Forfatteren har desuden udgivet 15 skønlitterære bøger, senest Fodnoter til evigheden. Digte. Attika. 2011.