Sådan en dag glemmer man aldrig

saadan_en_dag

Af Finn Wiedemann

Sådan en dag glemmer man aldrig handler om de formative ungdomsår, hvor barndommens uskyld slippes og voksenlivets første stier trædes. Bogen rummer en række humoristiske prosafortællinger fra årene 1980-1986 og kan læses som et personligt portræt af en tid, hvor ungdomsarbejdsløshed, risikoen for atomkrig og sortklædte digtere udgjorde en del af den luft, man som ung dagligt skulle indånde. Hvert år indledes med et kort uddrag fra statsministerens nytårstale, som sætter de personlige historier ind i en større sammenhæng.

Sådan en dag glemmer man aldrig kan ses som en selvstændig fortsættelse af bøgerne I grunden har vi det jo godt (2013), der foregår i 70’erne og Vi er her kun til låns i al slags vejr (2014), der foregår i 50’erne og 60’erne.

Gennem de tre romaner skildres en personlig og kulturel rejse, idet det samtidigt er en fortælling om et Danmark under forandring, fra efterkrigstidens traditionsbundne hverdag, til 60’ernes optimisme og opbrud og til 70’ernes og 80’ernes velfærdssamfund præget af identitetssøgning og krisestemning.

Grundlæggende stiller bøgerne spørgsmålene om, hvordan den lille personlige historie hænger sammen med den store historie.

 

147 sider.

Pris: 199 kr.
Udgivelsesår: 2017
ISBN: 978-87-7528-904-2
Genre:

Del på:

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Køb bogen her:
http://www.werkshop.dk/producenter/27-romaner/615-finn-wiedemann-saadan-en-dag-glemmer-man-aldrig/