Spillemandsbogen

spillemandsbogen

Af Svend-Erik Pedersen

Spillemanden og komponisten Svend-Erik Pedersen og altmuligkunstneren Per Fjord er igen fælles om et projekt. Denne gang Spillemandsbogen. Tidligere har de to udgivet flere musikalbums sammen. Nu kommer der en bog med 44 af Svend-Erik Pedersens helt nye og ældre melodier på noder. Per Fjord har illustreret med 38 grafiske tryk, hvilket gør bogen til en smuk kunstbog, der også kan være vedkommende for folk, der ikke spiller musik.

Både Svend-Erik Pedersen og Per Fjord har i tidens løb været aktive på den danske musikscene. Svend-Erik Pedersen var frontløber i det musikalske opbrud, der satte Roskilde på landkortet i 70-erne og fremefter, bl.a. som medlem af den banebrydende folkemusikgruppe Lirum-Larum. Svend-Eriks seneste musikudgivelse er albummet, ”A Brand New Sound” fra september 2016. Albummet er udgivet sammen med musikfællesskabet ”Dusty Goat Entertainment” og orkestret ”Rocky Roads”.

Svend-Eriks evne til at forny traditionen er fræk og forfriskende, men tydeligvis gennemført med stor kærlighed til den oprindelige tradition fra dansk og nordisk folkemusik samt irsk og amerikansk musik.

Per Fjord er kendt som sanger, sangskriver, forfatter og billedkunstner. Han har udstillet grafik og oliemalerier hos gallerier, institutioner, kunstforeninger og på censurerede udstillinger.

Udgivelsen markeres med en releasefest den 4. november i Byens hus på Stændertorvet i Roskilde fra kl. 16-18. Der vil være musik fra bogen fremført af orkestrene ”Selsølåter” og ”Rocky Roads”. Udvalgt original grafik fra bogen vil være udstillet.

80 sider.

Pris: 150 kr.
Udgivelsesår: 2016
ISBN: 978-87-7528-8960
Genre: Nodebog

Del på:

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Køb bogen her:
http://www.werkshop.dk/producenter/23-biografier/549-spillemandsbogen/