Nye udgivelser

6. februar 2019

Egon Clausen: Jeg er et træ
udkommer 26. februar 2019.

clausen_jeg_er_et_traeI Egon Clausens tekster og tegninger fra Vestjylland smelter øst og vest sammen i en kærlighedserklæring til Danmark som et land, vi er fælles om.

Her er sansemættede skildringer af land og by. Her får landskaberne lyd og farve, og her beskrives fjorde, ådale, marker, gårde og huse på en måde, så man kan mærke, at han har været der – og holder af det.

96 sider, salgspris: kr. 200,00


Erik Helger: Vingeslag
udkommer 12. marts 2019.

helger_vingeslagAllerede da
drømmen vågede over
et puslespil i sølv
for foden af
det blege græs
nedenunder
det stivede gardin
allerede da
tændtes mørket af roserne
i haven.

48 sider, salgspris: kr. 150,00

Ny udgivelse

29. januar 2019

Susan Skovborg Roed: Mandarinændernes land
udkommer 26. februar 2019.


mandarinændernes land”Sammenlignet med en dansk and er mandarinanden en juvel. Dens hoved er stribet. Ryggen er rødbrun, bugen hvid, og på ryggen har hannerne rejst to røde vingespejl, der forvandler de små ænder til sejlbåde med røde sejl”.

Denne digtsamling tager udgangspunkt i en rejse med den transsibiriske jernbane – gennem skove og bjerge, langs floder og søer. I centrum står den hellige Baikal-sø midt i den vældige taiga, hvor shamanerne engang holdt til. Vi møder Dostojevskij, Rachel og Israel Rachlin, Rane Willerslev og lokale russere og mongoler. Helligt og profant stilles over for hinanden, og vi møder det gamle Sovjet i dets sidste krampetrækninger.


Susan Skovborg Roed (f. 1950) er mag.art. i filosofi og har tidligere udgivet en række digtsamlinger og filosofiske bøger, bl.a. SVALERNES BY – et portræt af landsbyen Tzermiado på Kreta (2016) samt biografier om Gustav Mahler, Karen Blixen og Richard Wagner (hvs. 2011, 2014 og 2017).

62 sider, salgspris: kr. 150,00-

Nye udgivelser

9. januar 2019

b_gaardsvoll_min_barndoms_dal31

Bjarne Gårdsvoll: Min barndoms dal, tredje bind: Befrielsen.
Forfatteren Bjarne Gårdsvoll, der døde i april sidste år (2018) over 90 år gammel, nåede at skrive tre bind erindringer om sin opvækst i bygden Osa i Hordaland, Norge. Efter ’Min barndoms dal’, første del: ’Den store krise’, og anden del: ’Besættelsen’, fuldender forfatteren med tredje del: ’Befrielsen’ sine memoirer om livet som barn og ungt menneske i et land, der var helt anderledes end det moderne Norge, som vi kender i dag. Bogen har forord af Bjarne Gårdsvolls søn og rummer dermed familiens afsked med en stor fortæller.


pilgaard_tiden1

Tove Pilgaard: Tiden.

Tove Pilgaard fortæller om en barndom under kriser og besættelse, om ungdomsår med drømme midt i en barsk virkelighed – og om de voksne år, hvor de væsentligste drømme bliver virkeliggjort.
Der er overvejelser over »tiden«, som rækker langt ud over den private sfære, og som enhver af nutidens læsere vil kunne spejle sig i.


moenster__breve_fra_sequals

Ny digtsamling fra Lars Mønster: Breve fra Sequals.

Breve fra Sequals er en digtsamling om den nære verden i al sin enkelhed og dybde. Det er en digtsamling, som forbinder det ydre og indre, og hvor hver sansning står knivskarpt og taler sit tydelige sprog.
Det er en digtsamling om livet og om døden og ikke mindst om nærvær. Et nærvær som samlingens digte også giver videre til sin læser, og som gør det muligt at overvinde afstande og indhente fremmede erfaringer.

To nye digtsamlinger fra Attika

I dag  fredag den 26. oktober udgiver vi to digtsamlinger.

Det er “Drømmehusene” (37 sider, 80 kr.) af Steen Andersen

og “Forestillingen om en stjernehimmel” (54 sider, 125 kr.) af Søren K. Lauridsen.

Bøgerne kan ses her på hjemmesiden – og de kan også ses og bestilles direkte på www.werkshop.dk.

 

Ny bog af Per Fjord “Før eller senere”

Per Fjord: Før eller senere

Søndag den 26/8 udgiver Per Fjord sin nye bog “Før eller senere”. Det sker ved et arrangement i Vesthhuset i Sorø kl. 13-17. Der vil være musik og oplæsning. Arrangementet er sponsoreret af Statens Kunstfond; gratis adgang.

 

 

FERIELUKKET

Forlaget holder ferielukket i ugerne 28, 29 og 30.

Vi ønsker alle en god sommerferie.

“De døde kongers by” af Torben Olesen

de-doede-kongers-by

Den 2. maj udkommer Torben Olesens digtsamling “De døde kongers by” på Attika.

Det er dog ikke Torben Olesens poetiske debut. Den havde han nemlig tilbage i 1972, hvor han udgav et lille hæfte med sangtekster, “Mens græsset gror”. Hæftet blev blandt andet solgt på gader og stræder, ligesom Otto Sigvaldi gjorde det med sine tekster.

I 2008 udkom CD?en “Fjorten sange” med tekster af Torben Olesen, sunget af Anders Roland. Et samarbejde, som siden er blevet udbygget.

I 2016 udgav han som selvudgiver digtsamlingen “Da jeg gik ind i byen brød solen frem og sendte sit lys ud over alle tage”. Denne udgivelse fulgte efter et par vandringer på Caminoen.

 

Ny roman: “Sol og salt”

sol-og-salt

Nu udsender vi en ny roman, denne gang af Ellen Strandgaard.

Det er “Sol og salt”, som er fortællingen om tvillingesøstrene Maren og Birthe i tilbageblik fra de er små til romanens nutid, hvor de er midt i livet. Søstrene er tæt bundet til hinanden, og med Maren som den bærende karakter følger vi dem gennem de stærke og dybe følelser, der strømmer mellem dem: jalousi, had og kærlighed, misundelse, sorg og glæde, tilgivelse og en stærk forståelse. En rød tråd er det komplekse forhold mellem mor og datter i tre led, nuanceret skildret mellem Maren, hendes mor og hendes datter Lillan.

En håndfuld vigtige bipersoner fra indvandrermiljøet udgør en betydningsfuld del af romanens nutidsspor.

Som et bagtæppe for historien står silhuetterne af truende sygdom, cancer, behandlingerne, håb om helbredelse og frygt for, at sygdommen skal komme igen. Alle, der i større eller mindre grad har haft kræft inde på livet, vil genkende de følelser, som skildres så overbevisende.

En stærk og vedkommende roman.

Se dig omkring: blandt herreløse planeter

se-dig-omkring

Attikas første udgivelse i 2018 bliver Bente Høeghs digtsamling “Se dig omkring: blandt herreløse planeter”. Den udkommer den 3. januar, og den koster 125 kr.

Se bogen og bestil den hos vores distributør: http://www.werkshop.dk/producenter/22-digte/631-bente-hoeegh-se-dig-omkring-blandt-herreloese-planeter/

eller se den på Attikas hjemmeside www.attika.dk.

 

 

“Haiku i farver”

haiku-i-farver

Den 10. december udsender Attika årets sidste udgivelse, “Haiku i farver – Haiku in Colours” af Flemming Madsen Poulsen. Hvert haiku har en engelsk version, som er gendigtet af lektor i engelsk ved SDU Hans Henrik Sorgenfrey.

Bogen præsenteres på udgivelsesdagen ved en bogreception i Dansk Forfatterforenings lokaler kl. 15-17. Alle er velkommen til at se indenfor og høre lidt om bogen, se den – og måske endda købe et eksemplar. Husk at du kan købe bogen til halv pris, hvis du er – eller engang har været – Attika-forfatter.