Ny bog af Per Fjord “Før eller senere”

foer-eller-senere

Søndag den 26/8 udgiver Per Fjord sin nye bog “Før eller senere”. Det sker ved et arrangement i Vesthhuset i Sorø kl. 13-17. Der vil være musik og oplæsning. Arrangementet er sponsoreret af Statens Kunstfond; gratis adgang.

 

 

FERIELUKKET

Forlaget holder ferielukket i ugerne 28, 29 og 30.

Vi ønsker alle en god sommerferie.

“De døde kongers by” af Torben Olesen

de-doede-kongers-by

Den 2. maj udkommer Torben Olesens digtsamling “De døde kongers by” på Attika.

Det er dog ikke Torben Olesens poetiske debut. Den havde han nemlig tilbage i 1972, hvor han udgav et lille hæfte med sangtekster, “Mens græsset gror”. Hæftet blev blandt andet solgt på gader og stræder, ligesom Otto Sigvaldi gjorde det med sine tekster.

I 2008 udkom CD’en “Fjorten sange” med tekster af Torben Olesen, sunget af Anders Roland. Et samarbejde, som siden er blevet udbygget.

I 2016 udgav han som selvudgiver digtsamlingen “Da jeg gik ind i byen brød solen frem og sendte sit lys ud over alle tage”. Denne udgivelse fulgte efter et par vandringer på Caminoen.

 

Ny roman: “Sol og salt”

sol-og-salt

Nu udsender vi en ny roman, denne gang af Ellen Strandgaard.

Det er “Sol og salt”, som er fortællingen om tvillingesøstrene Maren og Birthe i tilbageblik fra de er små til romanens nutid, hvor de er midt i livet. Søstrene er tæt bundet til hinanden, og med Maren som den bærende karakter følger vi dem gennem de stærke og dybe følelser, der strømmer mellem dem: jalousi, had og kærlighed, misundelse, sorg og glæde, tilgivelse og en stærk forståelse. En rød tråd er det komplekse forhold mellem mor og datter i tre led, nuanceret skildret mellem Maren, hendes mor og hendes datter Lillan.

En håndfuld vigtige bipersoner fra indvandrermiljøet udgør en betydningsfuld del af romanens nutidsspor.

Som et bagtæppe for historien står silhuetterne af truende sygdom, cancer, behandlingerne, håb om helbredelse og frygt for, at sygdommen skal komme igen. Alle, der i større eller mindre grad har haft kræft inde på livet, vil genkende de følelser, som skildres så overbevisende.

En stærk og vedkommende roman.

Se dig omkring: blandt herreløse planeter

se-dig-omkring

Attikas første udgivelse i 2018 bliver Bente Høeghs digtsamling “Se dig omkring: blandt herreløse planeter”. Den udkommer den 3. januar, og den koster 125 kr.

Se bogen og bestil den hos vores distributør: http://www.werkshop.dk/producenter/22-digte/631-bente-hoeegh-se-dig-omkring-blandt-herreloese-planeter/

eller se den på Attikas hjemmeside www.attika.dk.

 

 

“Haiku i farver”

haiku-i-farver

Den 10. december udsender Attika årets sidste udgivelse, “Haiku i farver – Haiku in Colours” af Flemming Madsen Poulsen. Hvert haiku har en engelsk version, som er gendigtet af lektor i engelsk ved SDU Hans Henrik Sorgenfrey.

Bogen præsenteres på udgivelsesdagen ved en bogreception i Dansk Forfatterforenings lokaler kl. 15-17. Alle er velkommen til at se indenfor og høre lidt om bogen, se den – og måske endda købe et eksemplar. Husk at du kan købe bogen til halv pris, hvis du er – eller engang har været – Attika-forfatter.

Ny finurlig digtsamling “Der var engang en gang”

der-var-engang-en-gang

Den 1/12 udgiver vi Søren Skogstad Nielsens nye digtsamling “Der var engang en gang”.

Søren Skogstad Nielsen er cand. polyt. Han har tidligere skrevet et par innovative fagbøger. ‘Objektorienteret analyse og design’ ISBN: 9788741862248 og ‘Inspektion i Praksis’ ISBN:8775116960, 9788775116966.

Skønlitterært debuterede han med en novelle i Politikkens weekend tillæg, 1989-04-30. Med titlen: Den dag assurandør Enrico Ernst bed en betjent’. En underfundig lille sag.

I 2014 udgav han digtsamlingen: ’Billeder fra Bagerste række’ på forfatterforlaget Attika.  https://www.facebook.com/billederfrabagersteraekke/?ref=bookmarks.

Udover det lyriske arbejder Søren Skogstad Nielsen på at færdiggøre et stort romanprojekt med arbejdstitlen ”Bladenes passagerer”. En kollektivroman der fanger et sted i vor civilisations udvikling – tiden omkring 1900. Som det i vore dage er vigtigt at forholde sig til.

Forfatteren har også udviklet noget så usædvanligt som en top professionel, og gratis, dansk platform for store  ‘Interactive fiction’  projekter se: http://picturesinyourhead.vpweb.dk/.

En anden af forfatterens aktiviteter er et projekt med titlen: ‘The creative Poetry Hacker’. Et tekstsynteseprogram som ud fra en tekstanalyse af et værk kan producere ‘lookalike’ tekster underlagt bindinger f.eks. på Haiku form, faste enderim, bogstavrim etc.

Forfatteren går på Vesterbro forfatterskole.

Forfatteren er engageret i samfundet og menneskelivet

http://basisindkomst.dk/bestyrelse/

http://www.e-forskning.dk/harmoniisindet/hvem-er-vi/index.html

http://www.linkedin.com/profile/view?id=3076675&trk=nav_responsive_tab_profile

 

Ny stor roman af Lise Hartfelt

at-komme-hjem

“At komme hjem” er Lise Hartfelts nye roman, og det er en selvstændig fortsættelse af den roste roman”Det vi glemte” fra 2013. Vi følger nu en del af de samme personer, som vi lærte at kende i “Det vi glemte”. Lise Hartfelt debuterede i 2003 med romanen “Sting”.

Bogen udkommer den 27/10. Den er på 331 sider, og den koster 249 kr.

Romanen foreligger også som e-b0g og som lydbog på Mofibo.

 

Ny bog af Per Vadmand

djaelenens_farveglade_broder

En samling noveller af Per Vadmand har set dagens lys. Det er “Djævelens farveglade broder”, som med 18 noveller tager læseren med på en rundtur i stil og emner, men som samler sig om de almene temaer som skyld, straf og opgør.

Læs lidt mere om bogen under vores nyheder.

Sådan en dag glemmer man aldrig

saadan_en_dag

Ny roman af Finn Wiedemann er netop udkommet

Sådan en dag glemmer man aldrig handler om de formative ungdomsår, hvor barndommens uskyld slippes og voksenlivets første stier trædes. Bogen rummer en række humoristiske prosafortællinger fra årene 1980-1986 og kan læses som et personligt portræt af en tid, hvor ungdomsarbejdsløshed, risikoen for atomkrig og sortklædte digtere udgjorde en del af den luft, man som ung dagligt skulle indånde. Hvert år indledes med et kort uddrag fra statsministerens nytårstale, som sætter de personlige historier ind i en større sammenhæng.

Sådan en dag glemmer man aldrig kan ses som en selvstændig fortsættelse af bøgerne I grunden har vi det jo godt (2013), der foregår i 70’erne og Vi er her kun til låns i al slags vejr (2014), der foregår i 50’erne og 60’erne.

Gennem de tre romaner skildres en personlig og kulturel rejse, idet det samtidigt er en fortælling om et Danmark under forandring, fra efterkrigstidens traditionsbundne hverdag, til 60’ernes optimisme og opbrud og til 70’ernes og 80’ernes velfærdssamfund præget af identitetssøgning og krisestemning.

Grundlæggende stiller bøgerne spørgsmålene om, hvordan den lille personlige historie hænger sammen med den store historie