“Refugium”

refugium

Attika har netop udgivet romanen “Refugium”. Det er en ny dansk spændingsroman. Denne gang skrevet af to rutinerede forfattere, som hver især har sin forfatterkarriere; det er Margrethe Schmidt og Mette Egelund Olsen. De har sammen skrevet “Refugium”, og det er en klassisk krimi, hvor man følger arbejdet med at opklare diverse mord; man opdager pludselig, at man er blevet narret af et blindspor, og så må man tænke om igen. Der er ikke så meget blod og brutalitet, men der er alt, hvad man kan ønske sig, hvis man vil hygge sig med en god og velskrevet krimi. – Vi har godt nok ikke fået lektørudtalelsen endnu, men vi kan godt anbefale dig at få fingre i “Refugium”. God fornøjelse!

Ny bog af Finn Wiedemann: “Nadias nye familie”

nadias_nye_familie

den 28. februar udgiver Finn Wiedemann sin bog nr. 2 om Nadia, “Nadias nye familie”. Den første bog var “Nadia på vej”.

Nadia går i 7. klasse og spiller håndbold. Hun savner sin mor, som døde for snart to år siden. Nu er hendes far er flyttet samme Mette og Rikke, Mettes datter. Det er godt at få en ny familie, men det er også irriterende at skulle bo sammen med fremmede mennesker, man ikke selv har valgt. Og hvad med Emil fra klassen kommer de sammen eller kommer de ikke sammen?

Finn Wiedemann er lektor og forfatter. Gennem tre bøger følger vi Nadia fra sjette til ottende klasse. Om de første bog, Nadia på vej, hed det bl.a.

Bogen er en rigtig fin fortælling om en 12-årig pige, der forsøger at finde sin plads blandt veninder, kærester og morens død. – Bibliotekets lektørudtalelse

“Nadia på vej” er en nærværende historie om de første sten på livets vej. De sten, som alle mennesker uundgåeligt møder. – FyensStiftstidende

 

Nadia på Vej er Finn Wiedemanns fjerde roman, men den første for unge, og det er en smuk debut. – Kerteminde avis

Godt nyt om Erik Helgers digtsamling “Et flagrende rige”

et_flagrende_rige

Erik Helger udgav i går – den 21/2 sin digtsamling “Et flagrende rige”.

 

Mens vi venter på lektørudtalelsen og mulige anmeldelser, kan vi bringe dette udsagn:

Forfatteren Henning Mortensen skriver om Erik Helgers ”Et flagrende rige” følgende:

tak for at blive inviteret ind i dette flagrende rige, dine digte har denne uforklarlige dybde og nødvendighed, der er så sjælden og modig i dagens litteratur. Det er altid en vidunderlig oplevelse at læse dine små og helt personlige og originale bøger, dit sprog kan ikke sammenlignes med noget andet, du befinder dig i selskab med den smukkeste del af den lyriske verdenslitteratur.

 

 

Nyt telefonnummer m.v.

Fra nytår har Attika fået nyt telefonnummer. Det er:

2374 1245

Hjemmeside og mailadresse er uændret.

Til gengæld ændrer vi åbningstiderne en lille smule. De er nu:

Mandag-torsdag kl. 09-12

Fredag lukket.

Godt nytår til jer alle fra

Flemming

 

“Intet mindre. Et digtfragment” af Henrik Noer

intet_mindre

I 1971 var Henrik Noer med til at grundlægge Forfatterforlaget Attika. Nu – 45 år efter – udgiver Henrik Noer sin anden titel på Attika – “Intet mindre. Et digtfragment”. Henrik Noers første titel på Attika var antologien “En samling”, som udkom i 1973. Vi er glade for at have Henrik Noer tilbage som Attika-forfatter.

Forlægger i 20 år

dsc_0696

Ved Attikas reception blev vores ’spirer’-antologi naturligvis søsat og beundret. Men der var også en anden mærkedag, som blev markeret. Forlægger Flemming Madsen Poulsen havde i år beklædt posten for forlægger på Attika i 20 år. På vegne af bestyrelsen holdt Søren K. Lauridsen en smuk tale om forlæggerens fortræffeligheder og overrakte en rigtig god flaske med bobler. – Det skete i Dansk Forfatterforenings lokaler på Christianshavn. På bagvæggen ses et af de store malerier med bibelske motiver; det er Abraham, som ved Jahves indgriben stopper sin ofring af Isak. Læg her mærke til, hvordan Abrahams hånd ser ud til at hvile på forlæggers hoved. Dette kan så tolkes frit efter enhvers smag og temperament.

‘Spirer’-bogen

spirer

Nu er lektørudtalelsen om “Spirer – Sådan kan det blive – Måske?” kommet, og den er slet ikke dårlig. Vurderingen til sidst lyder således: “Fint layoutet bog og interessant præsentation af nye unge forfattere. Blandingen af forlagshistorie, nye tekster og hvordan der arbejdes med forfattere er ikke set før”.

“Spillemandsbogen”

spillemandsbogen

Spillemanden og komponisten Svend-Erik Pedersen og altmuligkunstneren Per Fjord er igen fælles om et projekt. Denne gang Spillemandsbogen. Tidligere har de to udgivet flere musikalbums sammen. Nu kommer der en bog med 44 af Svend-Erik Pedersens helt nye og ældre melodier på noder. Per Fjord har illustreret med 38 grafiske tryk, hvilket gør bogen til en smuk kunstbog, der også kan være vedkommende for folk, der ikke spiller musik.

Både Svend-Erik Pedersen og Per Fjord har i tidens løb været aktive på den danske musikscene. Svend-Erik Pedersen var frontløber i det musikalske opbrud, der satte Roskilde på landkortet i 70-erne og fremefter, bl.a. som medlem af den banebrydende folkemusikgruppe Lirum-Larum. Svend-Eriks seneste musikudgivelse er albummet, ”A Brand New Sound” fra september 2016. Albummet er udgivet sammen med musikfællesskabet ”Dusty Goat Entertainment” og orkestret ”Rocky Roads”.

Svend-Eriks evne til at forny traditionen er fræk og forfriskende, men tydeligvis gennemført med stor kærlighed til den oprindelige tradition fra dansk og nordisk folkemusik samt irsk og amerikansk musik.

Per Fjord er kendt som sanger, sangskriver, forfatter og billedkunstner. Han har udstillet grafik og oliemalerier hos gallerier, institutioner, kunstforeninger og på censurerede udstillinger.

Udgivelsen markeres med en releasefest den 4. november i Byens hus på Stændertorvet i Roskilde fra kl. 16-18. Der vil være musik fra bogen fremført af orkestrene ”Selsølåter” og ”Rocky Roads”. Udvalgt original grafik fra bogen vil være udstillet.

Bogen koster 150 kr.

“Arcadia”

arcadia

”ARCADIA”, er et epos med en kort, stram, næsten klassisk og mytisk tekst på hhv. dansk, fransk og engelsk. Den er dialogisk bygget op med spørgsmål og svar, og ytringerne definerer ’arcadia’, eller den idylliske tilstand, næsten paradisisk. Ytringerne er stærke udsagn: kosmiske, altfavnende og mytologiske. Vi er stilmæssigt tæt på de første beretninger i mange religioner, inklusiv Bibelen.

I ”ARCADIA” er der bare ingen overordnet gud; det guddommelige ER i de to mennesker, eller måske er det de to, der konstituerer det guddommelige.

De to stemningsfulde og smukke billeder med de omkransende søjler er det billedlige udtryk for teksten.

“Arcadia” findes i tre versioner: en dansk, en fransk og en engelsk, samlet i ét bind.

Bogen er illustreret af forfatteren.

“Arcadia” udkommer den 1. november 2016.

I 2005 udgav Bettina Howitz ”MELLEM BJERGENE”, ( digte, essays) på ATTIKA.

48 sider.

Pris: 190 kr.