Ny bog af Per Vadmand

djaelenens_farveglade_broder

En samling noveller af Per Vadmand har set dagens lys. Det er “Djævelens farveglade broder”, som med 18 noveller tager læseren med på en rundtur i stil og emner, men som samler sig om de almene temaer som skyld, straf og opgør.

Læs lidt mere om bogen under vores nyheder.

Sådan en dag glemmer man aldrig

saadan_en_dag

Ny roman af Finn Wiedemann er netop udkommet

Sådan en dag glemmer man aldrig handler om de formative ungdomsår, hvor barndommens uskyld slippes og voksenlivets første stier trædes. Bogen rummer en række humoristiske prosafortællinger fra årene 1980-1986 og kan læses som et personligt portræt af en tid, hvor ungdomsarbejdsløshed, risikoen for atomkrig og sortklædte digtere udgjorde en del af den luft, man som ung dagligt skulle indånde. Hvert år indledes med et kort uddrag fra statsministerens nytårstale, som sætter de personlige historier ind i en større sammenhæng.

Sådan en dag glemmer man aldrig kan ses som en selvstændig fortsættelse af bøgerne I grunden har vi det jo godt (2013), der foregår i 70’erne og Vi er her kun til låns i al slags vejr (2014), der foregår i 50’erne og 60’erne.

Gennem de tre romaner skildres en personlig og kulturel rejse, idet det samtidigt er en fortælling om et Danmark under forandring, fra efterkrigstidens traditionsbundne hverdag, til 60’ernes optimisme og opbrud og til 70’ernes og 80’ernes velfærdssamfund præget af identitetssøgning og krisestemning.

Grundlæggende stiller bøgerne spørgsmålene om, hvordan den lille personlige historie hænger sammen med den store historie

 

Wagner-biografi

wagner

Susan Skovborg Roed har skrevet en glimrende introduktion til Wagners liv og værk. Bogen hedder “Richard Wgner – en mysteriereligion om kærlighed og død”. Den er på 211 sider og koster 250 kr. Bogen udkommer den 24. august.

Skovborg Roed fører læseren på en rejse gennem Wagners liv og værk med fokus på hans religiøsitet. Wagners ærinde var at skabe en ny religion, en ”mysteriereligion” centreret om livets to poler, kærlighed og død – en religion, der har meget til fælles med Jungs dybdepsykologi. Vi møder kristne, hedenske og buddhistiske temaer: dæmoni og forløsning, tro og trolddom, Eros og Agape, tantra, apokalypse og medfølelse. De to sidste værker Nibelungens ring og Parsifal peger frem mod det 21. årh. Her går verden til grunde pga. menneskets syndefald mod naturen. I Parsifal er der en løsning: Kun gennem medfølelse med alt levende kan vi redde den natur, vi selv har krænket.

Susan Skovborg Roed (f. 1950) er mag.art. i filosofi og har i sin studietid i Århus samarbejdet med Musikinstituttet. Denne er hendes 16. bog. Hun har tidligere foruden digte udgivet en række filosofiske bøger, senest Gustav Mahler – gennem mørke til lys (2011) og Karen Blixen – det ødelagte selv (2014).

NN

nn

I dag udkommer Svend Ranilds nye digtsamling “NN”.

Den kan ses og bestilles på www.attika.dk eller www.werkshop.dk. Den er på 64 sider og koster 119 kr.

Hvis du er til god og lidt finurlig lyrik, så skal du glæde dig til “NN”. Og hvad eller hvem dette ‘NN’ egentlig er eller kan være, ja det vil måske gå op for dig under læsningen. God fornøjelse!

Per Fjord – musik, billeder og ord

reklame-hippi-2017-nyeste

Lørdag den 5. august er der fernisering i Galleri Hipi i Sorø, og her kan du se malerier og grafik af Per Fjord. Hvis du også vil høre hans musik og ord, kan du komme samme sted den 26. august kl. 15-17, hvor der er “Litterær Salon” med oplæsning sang og musik blandt billederne.

Fernisering

tibirke-invitation-2017

Selv om vi er gået ind i sommerferietiden, så betyder det ikke, at der ikke sker noget.

En af vore gode forfattere, Per Fjord, udstiller en masse nye stærke billeder i Galleri Tibirke.

Der er fernisering den 8. juli, og udstillingen varer en måneds tid.

Hvis du skulle være på de kanter i løbet af juli, så kan du jo kigge indenfor; du kan sikkert også få mulighed for at købe en af Pers gode bøger.

 

“Refugium”

refugium

Attika har netop udgivet romanen “Refugium”. Det er en ny dansk spændingsroman. Denne gang skrevet af to rutinerede forfattere, som hver især har sin forfatterkarriere; det er Margrethe Schmidt og Mette Egelund Olsen. De har sammen skrevet “Refugium”, og det er en klassisk krimi, hvor man følger arbejdet med at opklare diverse mord; man opdager pludselig, at man er blevet narret af et blindspor, og så må man tænke om igen. Der er ikke så meget blod og brutalitet, men der er alt, hvad man kan ønske sig, hvis man vil hygge sig med en god og velskrevet krimi. – Vi har godt nok ikke fået lektørudtalelsen endnu, men vi kan godt anbefale dig at få fingre i “Refugium”. God fornøjelse!

Ny bog af Finn Wiedemann: “Nadias nye familie”

nadias_nye_familie

den 28. februar udgiver Finn Wiedemann sin bog nr. 2 om Nadia, “Nadias nye familie”. Den første bog var “Nadia på vej”.

Nadia går i 7. klasse og spiller håndbold. Hun savner sin mor, som døde for snart to år siden. Nu er hendes far er flyttet samme Mette og Rikke, Mettes datter. Det er godt at få en ny familie, men det er også irriterende at skulle bo sammen med fremmede mennesker, man ikke selv har valgt. Og hvad med Emil fra klassen kommer de sammen eller kommer de ikke sammen?

Finn Wiedemann er lektor og forfatter. Gennem tre bøger følger vi Nadia fra sjette til ottende klasse. Om de første bog, Nadia på vej, hed det bl.a.

Bogen er en rigtig fin fortælling om en 12-årig pige, der forsøger at finde sin plads blandt veninder, kærester og morens død. – Bibliotekets lektørudtalelse

“Nadia på vej” er en nærværende historie om de første sten på livets vej. De sten, som alle mennesker uundgåeligt møder. – FyensStiftstidende

 

Nadia på Vej er Finn Wiedemanns fjerde roman, men den første for unge, og det er en smuk debut. – Kerteminde avis

Godt nyt om Erik Helgers digtsamling “Et flagrende rige”

et_flagrende_rige

Erik Helger udgav i går – den 21/2 sin digtsamling “Et flagrende rige”.

 

Mens vi venter på lektørudtalelsen og mulige anmeldelser, kan vi bringe dette udsagn:

Forfatteren Henning Mortensen skriver om Erik Helgers ”Et flagrende rige” følgende:

tak for at blive inviteret ind i dette flagrende rige, dine digte har denne uforklarlige dybde og nødvendighed, der er så sjælden og modig i dagens litteratur. Det er altid en vidunderlig oplevelse at læse dine små og helt personlige og originale bøger, dit sprog kan ikke sammenlignes med noget andet, du befinder dig i selskab med den smukkeste del af den lyriske verdenslitteratur.

 

 

Nyt telefonnummer m.v.

Fra nytår har Attika fået nyt telefonnummer. Det er:

2374 1245

Hjemmeside og mailadresse er uændret.

Til gengæld ændrer vi åbningstiderne en lille smule. De er nu:

Mandag-torsdag kl. 09-12

Fredag lukket.

Godt nytår til jer alle fra

Flemming