“Haiku i farver”

haiku-i-farver

Den 10. december udsender Attika årets sidste udgivelse, “Haiku i farver – Haiku in Colours” af Flemming Madsen Poulsen. Hvert haiku har en engelsk version, som er gendigtet af lektor i engelsk ved SDU Hans Henrik Sorgenfrey.

Bogen præsenteres på udgivelsesdagen ved en bogreception i Dansk Forfatterforenings lokaler kl. 15-17. Alle er velkommen til at se indenfor og høre lidt om bogen, se den – og måske endda købe et eksemplar. Husk at du kan købe bogen til halv pris, hvis du er – eller engang har været – Attika-forfatter.

Ny finurlig digtsamling “Der var engang en gang”

der-var-engang-en-gang

Den 1/12 udgiver vi Søren Skogstad Nielsens nye digtsamling “Der var engang en gang”.

Søren Skogstad Nielsen er cand. polyt. Han har tidligere skrevet et par innovative fagbøger. ‘Objektorienteret analyse og design’ ISBN: 9788741862248 og ‘Inspektion i Praksis’ ISBN:8775116960, 9788775116966.

Skønlitterært debuterede han med en novelle i Politikkens weekend tillæg, 1989-04-30. Med titlen: Den dag assurandør Enrico Ernst bed en betjent’. En underfundig lille sag.

I 2014 udgav han digtsamlingen: ’Billeder fra Bagerste række’ på forfatterforlaget Attika.  https://www.facebook.com/billederfrabagersteraekke/?ref=bookmarks.

Udover det lyriske arbejder Søren Skogstad Nielsen på at færdiggøre et stort romanprojekt med arbejdstitlen ”Bladenes passagerer”. En kollektivroman der fanger et sted i vor civilisations udvikling – tiden omkring 1900. Som det i vore dage er vigtigt at forholde sig til.

Forfatteren har også udviklet noget så usædvanligt som en top professionel, og gratis, dansk platform for store  ‘Interactive fiction’  projekter se: http://picturesinyourhead.vpweb.dk/.

En anden af forfatterens aktiviteter er et projekt med titlen: ‘The creative Poetry Hacker’. Et tekstsynteseprogram som ud fra en tekstanalyse af et værk kan producere ‘lookalike’ tekster underlagt bindinger f.eks. på Haiku form, faste enderim, bogstavrim etc.

Forfatteren går på Vesterbro forfatterskole.

Forfatteren er engageret i samfundet og menneskelivet

http://basisindkomst.dk/bestyrelse/

http://www.e-forskning.dk/harmoniisindet/hvem-er-vi/index.html

http://www.linkedin.com/profile/view?id=3076675&trk=nav_responsive_tab_profile

 

Ny stor roman af Lise Hartfelt

at-komme-hjem

“At komme hjem” er Lise Hartfelts nye roman, og det er en selvstændig fortsættelse af den roste roman”Det vi glemte” fra 2013. Vi følger nu en del af de samme personer, som vi lærte at kende i “Det vi glemte”. Lise Hartfelt debuterede i 2003 med romanen “Sting”.

Bogen udkommer den 27/10. Den er på 331 sider, og den koster 249 kr.

Romanen foreligger også som e-b0g og som lydbog på Mofibo.

 

Ny bog af Per Vadmand

djaelenens_farveglade_broder

En samling noveller af Per Vadmand har set dagens lys. Det er “Djævelens farveglade broder”, som med 18 noveller tager læseren med på en rundtur i stil og emner, men som samler sig om de almene temaer som skyld, straf og opgør.

Læs lidt mere om bogen under vores nyheder.

Sådan en dag glemmer man aldrig

saadan_en_dag

Ny roman af Finn Wiedemann er netop udkommet

Sådan en dag glemmer man aldrig handler om de formative ungdomsår, hvor barndommens uskyld slippes og voksenlivets første stier trædes. Bogen rummer en række humoristiske prosafortællinger fra årene 1980-1986 og kan læses som et personligt portræt af en tid, hvor ungdomsarbejdsløshed, risikoen for atomkrig og sortklædte digtere udgjorde en del af den luft, man som ung dagligt skulle indånde. Hvert år indledes med et kort uddrag fra statsministerens nytårstale, som sætter de personlige historier ind i en større sammenhæng.

Sådan en dag glemmer man aldrig kan ses som en selvstændig fortsættelse af bøgerne I grunden har vi det jo godt (2013), der foregår i 70’erne og Vi er her kun til låns i al slags vejr (2014), der foregår i 50’erne og 60’erne.

Gennem de tre romaner skildres en personlig og kulturel rejse, idet det samtidigt er en fortælling om et Danmark under forandring, fra efterkrigstidens traditionsbundne hverdag, til 60’ernes optimisme og opbrud og til 70’ernes og 80’ernes velfærdssamfund præget af identitetssøgning og krisestemning.

Grundlæggende stiller bøgerne spørgsmålene om, hvordan den lille personlige historie hænger sammen med den store historie

 

Wagner-biografi

wagner

Susan Skovborg Roed har skrevet en glimrende introduktion til Wagners liv og værk. Bogen hedder “Richard Wgner – en mysteriereligion om kærlighed og død”. Den er på 211 sider og koster 250 kr. Bogen udkommer den 24. august.

Skovborg Roed fører læseren på en rejse gennem Wagners liv og værk med fokus på hans religiøsitet. Wagners ærinde var at skabe en ny religion, en ”mysteriereligion” centreret om livets to poler, kærlighed og død – en religion, der har meget til fælles med Jungs dybdepsykologi. Vi møder kristne, hedenske og buddhistiske temaer: dæmoni og forløsning, tro og trolddom, Eros og Agape, tantra, apokalypse og medfølelse. De to sidste værker Nibelungens ring og Parsifal peger frem mod det 21. årh. Her går verden til grunde pga. menneskets syndefald mod naturen. I Parsifal er der en løsning: Kun gennem medfølelse med alt levende kan vi redde den natur, vi selv har krænket.

Susan Skovborg Roed (f. 1950) er mag.art. i filosofi og har i sin studietid i Århus samarbejdet med Musikinstituttet. Denne er hendes 16. bog. Hun har tidligere foruden digte udgivet en række filosofiske bøger, senest Gustav Mahler – gennem mørke til lys (2011) og Karen Blixen – det ødelagte selv (2014).

NN

nn

I dag udkommer Svend Ranilds nye digtsamling “NN”.

Den kan ses og bestilles på www.attika.dk eller www.werkshop.dk. Den er på 64 sider og koster 119 kr.

Hvis du er til god og lidt finurlig lyrik, så skal du glæde dig til “NN”. Og hvad eller hvem dette ‘NN’ egentlig er eller kan være, ja det vil måske gå op for dig under læsningen. God fornøjelse!

Per Fjord – musik, billeder og ord

reklame-hippi-2017-nyeste

Lørdag den 5. august er der fernisering i Galleri Hipi i Sorø, og her kan du se malerier og grafik af Per Fjord. Hvis du også vil høre hans musik og ord, kan du komme samme sted den 26. august kl. 15-17, hvor der er “Litterær Salon” med oplæsning sang og musik blandt billederne.

Fernisering

tibirke-invitation-2017

Selv om vi er gået ind i sommerferietiden, så betyder det ikke, at der ikke sker noget.

En af vore gode forfattere, Per Fjord, udstiller en masse nye stærke billeder i Galleri Tibirke.

Der er fernisering den 8. juli, og udstillingen varer en måneds tid.

Hvis du skulle være på de kanter i løbet af juli, så kan du jo kigge indenfor; du kan sikkert også få mulighed for at købe en af Pers gode bøger.

 

“Refugium”

refugium

Attika har netop udgivet romanen “Refugium”. Det er en ny dansk spændingsroman. Denne gang skrevet af to rutinerede forfattere, som hver især har sin forfatterkarriere; det er Margrethe Schmidt og Mette Egelund Olsen. De har sammen skrevet “Refugium”, og det er en klassisk krimi, hvor man følger arbejdet med at opklare diverse mord; man opdager pludselig, at man er blevet narret af et blindspor, og så må man tænke om igen. Der er ikke så meget blod og brutalitet, men der er alt, hvad man kan ønske sig, hvis man vil hygge sig med en god og velskrevet krimi. – Vi har godt nok ikke fået lektørudtalelsen endnu, men vi kan godt anbefale dig at få fingre i “Refugium”. God fornøjelse!